0747 053 363 office@drmarineci.ro

Chirurgia oro-dentara

 

Tehnicile chirurgiei orale sunt folosite doar cand este necesar.

Putem vorbi doar de o extractie sau proceduri mai complicate, in ambele cazuri medicii nostri vor finaliza cu succes interventia.

Printre aceste tehnici se numara:Ce presupune chirurgia oro-dentara?
– interventii chirurgicale la nivelul cavitatii bucale;
– rezectii apicale;
– regularizari ale crestelor alveolare;
– chirurgie parodontala;
– chirurgie plastica gingivala.

Daca dintele este considerat compromis, extractia este necsara, iar interventia este una standard.
Tehnica este folosita si in cazul in care din dinte nu au ramas decat resturi de radacina sau acesta este rupt. Aceasta procedura presupune ca dintele sa fie extras din cavitate, putand fiind inlocuit printr-un implant sau se poate construi o punte.

In cazul in care radacina unui dinte este bolnava, aceasta trebuie de urgenta indepartata. Aceasta procedura nu se poate realiza daca exista durere a dintelui sau acesta prezinta o infectie, ci dupa tratarea acestor simptome. In acest caz se apica rezectia apicala. In urma procedurii se pastreaza radacina sanatoasa sau portiunea sanatoasa a radacinii dintelui in cauza.

 

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos din urma extractiilor. Aceasta tehnica este folosita in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Chirurgie parodontala in schimb foloseste tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de interventie chirurgicala in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici.

Chirurgia plastica gingivala presupune refacerea continutului optim morfofunctional al tesuturilor gingivale.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale la care acesta este supus, in functie de metabolismul fiecarei persoane. Rezistenta organismului este data, bineinteles, de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu, magneziu, fosfor, fluor, vitamine si alte minerale