0747 053 363 office@drmarineci.ro

Cosmetica dentara

Cu fiecare schimbare de sezon lumea se reinnoieste. E momentul perfect pentru o schimbare si un zambet nou! Aspectul fizic poate fi schimbat cu usurinta si in cele mai multe cazuri, cele mai dramatice efecte estetice rezulta din cosmetica dentara.

Modificarile si lucrarile realizate prin cosmetica dentara contribuie la imbunatatirea zambetului, sanatatii orale si prin urmare, a dispozitiei dumneavoastra.

In articolul de astazi vom revizui serviciile disponibile in cosmetica dentara.

Ce este Cosmetica Dentara?

Cosmetic” provine din grecescul “kosmetike” care inseamna “arta de a imbraca si ornamenta” si de la “kosmeo”, “a aranja, a decora, a echipa, a infrumuseta”. Cosmetica se refera, si in stomatologie, la partea de suprafata. Dar o schimbare la suprafata poate necesita mai multe schimbari la interior.

Cosmetica nu trebuie confundata cu estetica. Estetica descrie de obicei studiul valorilor senzoriale sau emotionale, numite judecati de sentiment si gust. Estetica ar putea descrie sentimentele si valoarea unei schimbari cosmetice.

Cosmetica dentara a aparut in momentul in care stomatologii au inceput sa restaureze si sa inlocuiasca dintii, modificand efectiv zambetul. In esenta, orice dentist poate executa lucrari de cosmetica dentara. In timpul anilor de formare toti stomatologii sunt educati si instruiti pentru a realiza procedurile de tratament cosmetic.

Insa astazi, cosmetica dentara aproape a devenit o specialitate in stomatologie. Traim intr-o era interesanta, o perioada concentrata pe frumusetea faciala. Si cererea pentru schimbare nu numai ca este semnificativa, ci, in cea mai mare parte, realizabila. Astazi, mai mult ca oricand, arta vindecarii este cababila sa ofere schimbarile cosmetice necesare pentru a satisfice asteptarile tot mai mari ale pacientilor.

Multi stomatologi si specialisti au urmat cursuri si au studiat cosmetica dentara in detaliu. Exista diferite scoli, asociatii si cluburi de studiu dedicate acestui efort special.

Analiza Zambetului

Totul incepe cu “Analiza Zambetului”, un pas crucial in procesul de schimbare realizat prin cosmetic dentara. Exista mai multe elemente care influenteaza rezultatul final: dintii, forma, culoarea si dimensiunea lor, sanatatea si linia gingiilor, incadrarea dintilor, alinierea si spatierea lor, relatia dintre maxilarul superior si inferior, toate in contextul general al fetei, inclusiv ochii, buzele si pielea. Cand se pune problema unor interventii complexe se iau in vedere toate aceste elemente, pentru ca schimbarea este vizibila.

Alegerea medicului dentist potrivit

Alegerea medicului dentist potrivit trebuie facuta cu atentie. Primul pas este sa determinati daca aveti nevoie sau doriti o interventie cosmetica dentara. Al doilea pas este identificarea medicului care poate realiza aceasta interventie si apoi punerea intrebarilor corecte.

Majoritatea medicilor stomatologi au o pregatire speciala in acest domeniu si va pot povesti despre experienta lor, precum si arata poze cu cazurile din trecut. O analiza a zambetului poate fi un punct de pornire.

Nivelurile de calificare ale profesionistilor din domeniul sanatatii dentare variaza. Interventiile dentare cosmetice pot solicita cunostiintele, aptitudinile si experientele combinate ale unei echipe speciale de dentisti, necesara pentru o schimbare radicala a zambetului.

Intrebari frecvente despre cosmetica dentara:

  • Sunt un candidat potrivit pentru cosmetic dentara?
  • Sunt obiectivele mele realiste?
  • Puteti sa-mi aratati o simulare pe computer sau o macheta a schimbarilor anticipate?
  • Folositi coroane sau fatete temporare pentru a permite previzualizarea modificarilor?
  • Cum testati formele, dimensiunile si nuantele dintilor?
  • Care sunt riscurile, beneficiile si alternativele la recomandarile dumneavoastra?
  • Imi puteti explica implicatiile pe termen scurt si lung pentru sanatatea mea dentara?
  • Care sunt costurile si timpul necesar executarii lucrarii?

Cosmetica dentara, un compendiu

Oamenii au perceptii diferite asupra ceea ce reprezinta un zambet frumos, atat profesionistii, cat si pacientii. Pentru unii este vorba despre aspectul dintelui natural, doar mai alb, pentru altii poate insemna alinierea dintilor, modificarea marimii acestora, echilibrarea marginilor si liniei gingiei. Acestea sunt doar cateva dintre optiunile disponibile astazi.

In continuare trecem in revista cateva optiuni si tehnici disponibile in cosmetic dentara, rezumate pentru comfortul dumneavoastra. Puteti sa le revizuiti pentru mai multe detalii si sa alegeti varianta potrivita.

Albirea dentara realizata acasa

Cele mai de baza produse disponibile in farmacii sunt benzile, pastilele si gumele de albire. Aceste tehnici, aplicate fara supravegherea medicului stomatolog, ofera o albire minima, dar sunt cele mai putin costisitoare modalitati de imbunatatire si albire a dintilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cu atentie instructiunile producatorilor.

Albirea dentara profesionala supervizata

Puteti incerca sa realizati acest lucru acasa, cu ajutorul indicatiilor oferite de medicul dentist, care va crea un dispozitiv transparent din plastic care sa se potriveasca pe dantura dumneavoastra. Folosind geluri de albire corespunzatoare puteti obtine un rezultat puternic sesizabil. Lent, dar sigur, acest proces poate dura pana la sase saptamani, veti obtine schimbare dorita.

Albirea dentara profesionala

Realizat in cabinetul medicului dentist aceasta tehnica foloseste agenti de albire puternici, protejand in acelasi timp gingiile si alte tesuturi orale. Acesta este cel mai rapid mod pentru a obtine zambetul mult visat.

Cosmetizarea dintilor decolorati sau ciobiti

Se pot realiza modificari minore prin lipirea unur amestecuri din compozit pe dintii ciopliti sau decolorati.

Fatete

Fatetele sunt un strat subtire de material de restaurare care inlocuieste smaltul dentar. Cu conditia ca dintii sa fie in pozitia corecta in structura maxilarului, aceste restaurari va pot schimba cu adevarat zambetul.

Coroane

Aceasta tehnica a cosmeticii dentare este folosita atunci cand structura dintelui a fost deteriorata din cauza cariilor sau altor trauma. Coroanele din portelan inlocuiesc coroana vizibila a dintelui in cel mai natural mod posibil.

Magia ortodontiei

Ortodontia este cel mai eficient mod de a corecta problemele orale si pozitia slaba a dintiilor. Folosind o varietate de tehnici moderne, inclusiv aparate dentare, ortodontia permite deplasarea dintilor in pozitii corecte si functionale. Acest lucru imbunatateste aspectul si functia, si aliniaza dintii corect pentru a realiza tehnicile dentare restaurative discutate mai sus.

Implanturile

Nimic nu este mai devastator pentru un zambet decat lipsa unui dinte. Exista multiple tehnici ce pot fi folosite pentru inlocuirea dintilor lipsa, atat din punct de vedere functional, cat si cosmetic.

Implanturile dentare sunt foarte eficiente. In timp ce implantul dentar inlocuieste radacina dintelui, coroana de deasupra este o replica exacta a dintelui natural.

In cele din urma…

Cosmetica dentara este cu adevarat eficienta si schimbarile sunt reale si puternic vizibile. Aceste tehnici nu se reduc la aspect, ci la modul in care va veti simti in urma realizarii lor.