Implanturi dentare

Implantul ceramic Straumann Pure are urmatoarele avantaje:
  • Solutie de tratament lipsita de METALE
  • Cea mai estetica solutie, de care pot beneficia si pacientii cu biotip gingival subtire
  • Osteointegrare similara cu cea a implanturilor clasice, avind o predictibilitate ridicata a rezultatelor
  • Testare 100%. Toate implanturile sunt testate inainte de comercializare
  • Biocompatibilitate de exceptie

Intrebari frecvente

Cine este candidat pentru implant?
Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor dentare. Un factor important de luat in calcul in cazul implantului dentar este starea de sanatate a pacientului si mai putin virsta. Daca sinteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte probabil sinteti suficient de sanatos pentru a beneficia de un implant. In orice situatie insa, dentistul dumneavoastra este cel care stabileste daca sinteti un candidat potrivit pentru un implant, in urma evaluarii atente a starii dumneavostra de sanatate generala precum si dupa o evaluare a sanatatii cavitatii bucale.
Interventia este dureroasa?
Interventia se desfasoara sub anestezie locala iar pe durata acesteia nu veti simti nimic. Poate aparea insa o senzatie de disconfort in zona unde s-a facut implantul, citeva zile dupa operatie (dureri usoare, umflaturi). Medicul dumneavoastra va va recomanda insa citeva analgezice pentru a remite aceste probleme.
Care sunt etapele de tratament si cat timp dureaza?
Interventia in sine dureaza in jur de 30 de minute – o ora, sau se poate prelungi in cazul introducerii mai multor implante pe durata aceleiasi operatii. Este o procedura efectuata sub anestezie locala, nedureroasa, iar pacientul isi poate continua activitatea zilnica in scurt timp. Dupa ce implantul este inserat in os, se acopera cu gingie, singurul lucru vizibil fiind firele de sutura. Urmeaza o perioada de acceptare (3 luni pentru mandibula si 4-6 luni pentru maxilar) timp in care implantul face legatura cu osul. Dupa aceasta perioada, implantul este descoperit si i se ataseaza bontul protetic, prin insurubare. Urmeaza apoi protezarea prin coroane, punti sau proteze mobilizabile necesita cateva sedinte, deci cateva zile, similar cu tratamentele pe dinti naturali.
Care este rata de succes?
Rata de succes depinde in mare parte de locul unde s-a facut implantul si de igiena pe care pacientul o respecta ulterior. In cazul in care implantul este plasat in fata, in maxilarul inferior, rata de succes este in jur de 98 – 100%. In partea din fata a maxilarului superior rata de succes este putin mai scazuta, in jur de 90-95%. Statistic, cea mai scazuta rata de succes o au implantele in partea din spate a maxilarului superior si inferior, in jur de 85-95%.
Ce ar putea sa mearga rau?
Statistic s-a constatat ca exista o rata de esec de 5% pentru aceasta procedura. Pot aparea rupturi ale implantului, pot fi respinse de catre organism, pot aparea probleme intre implant si protexa anexata. Tesutul moale din jur se poate inflama sau pot aparea infectii la nivelul osului. Pot fi vatamati nervi ai maxilarului inferior sau poate fi afectat sinusul sau cavitatea nazala. Din fericire insa toate aceste complicatii sint rare si pot fi usor corectate.
Cit costa un implant?
Aceste costuri variaza in functie de mai multi factori. Calitatea materialului unui implant, locul unde este fabricat, locul unde va fi implantat si nu in ultimul rind proteza care va fi atasata fac ca pretul lor sa varieze destul de mult. Insa este o parere unanima faptul ca sint o foarte buna investitie pe termen lung, “durata de viata” a unui implant fiind de cel putin 10 ani. In Romania, preturile variaza in general intre 400 si 700 de euro.
Trebuie intretinut un implant?
Cu siguranta, trebuie tratat ca un dinte natural. O igiena sanatoasa prelungeste “viata” implantului. Se recomanda o vizita la stomatolog cel putin o data pe an. Consumul de tutun ingreuneaza cicatrizarea iar consumul de cafea sau vin pot afecta usor coroanele din portelan cu care sint protezate implanturile.